Contracte comerciale speciale internationale

Incarcat la data: 11 Mai 2010

Autor: marta claudia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 32 kb

Aspecte introductive. Privire generala asupra comertului international. Fenomenul globalizarii si efectele sale asupra comertului international. Principiile care guverneaza dreptul comertului international. Contractul commercial international, o imbinare de stiinta, tehnica si arta.

Actualmente pe plan mondial nu mai putem vorbi, in ceea ce priveste comertul mondial, de granitele statale clasice. Acest lucru se datoreaza dezvoltarii mijloacelor de comunicttii care pe de o parte a sters distantele geografice, iar pe de alta parte a inmultit vehicularea marfurilor, serviciilor, capitalurilor, cooperarea economica si tehnicostiintifica. Comertul mondial este un dat si un fapt social indispensabil al epocii contemporane cand asistam la o dezvoltare, diversificare si specializare fara precedent a raporturilor comerciale international care pornesc de la productie pana la furnizarea de cunostinte tehnicostiintifice. in conditiile date economia unui stat izolat este sortita ruinarii, fapt pentru care fiecare tara cauta sa-si multiplice raporturilor  comerciale si economice fara de care este imposibila existenta sa.
Romania in contextul mondializarii

Anual pe plan mondial OMC evalueaza parametrii care indica dezvoltarea raporturilor comerciale internationale, acestea fiind structurate pe trei niveluri, si anume :
- tari capitaliste dezvoltate;
- tari in curs de dezvoltare ;
- tarile Europei de Est;
In ceea ce priveste componensa si volumul comertului exterior al Romaniei putem intalni datele care ne intereseaza si coordonatele acestora in Anuarul Statistic al Romaniei. Date de aceeasi factura pot fi intalnite in memorandumurile privind politica economica a tarii noastre cuprinse in legile privind aprobarea aranjamentelor de creditare stand-by, incheiate intre Romania si Fondul Monetar International.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contracte comerciale speciale internationale". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatcontracte comercialematematici speciale
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...