Crima organizata in Romania - lumea interlopa sau mafia tiganeasca

Incarcat la data: 20 Noiembrie 2011

Autor: Dominte Aurelia Gabriela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18767 kb

In sens larg, conceptul de crima organizata semnifica totalitatea actelor de terorism politic si de drept comun, spargerile de banci si alte institutii economice, atacurile cu mana inarmata, omorurile savarsite cu cruzime, rapirile si sechestrarile de persoane in scopul extorsiunii, talhariile si furturile savarsite in mod organizat din autocamioanele de transport international, fabricarea ilegala de arme si explozivi artizanali, traficul de arme, droguri, valuta si obiecte de arta, precum si constituirea in grupuri organizate in vederea infaptuirii de infractiuni similare cu cele enumerate mai sus.


In sens restrans, prin crima organizata se intelege actiunea delictuala profesionista a unor grupuri precis conturate de indivizi care, din infractiune, si-au facut o meserie subordonata acapararii de bani si putere. In esenta, termenul de crima organizata semnifica activitati infractionale ale unor grupuri constituite pe principii conspirative, in scopul obtinerii unor importante venituri ilicite.


Diferitele aspecte si forme de manifestare ale crimei organizate, alaturi de consecintele destabilizatoare pe care aceasta le produce asupra indivizilor, grupurilor si institutiilor sociale au atras atentia atat organelor specializate de control social, cat si criminologilor si sociologilor. Acestia au evidentiat rationalizarea, specializarea, organizarea si profesionalizarea anumitor acte si fapte cu un grad ridicat de violenta si periculozitate sociala.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Crima organizata in Romania - lumea interlopa sau mafia tiganeasca". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: romaniacrima organizatalumea interlopa
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...