Despre democratie

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2010

Autor: claudia plaiasu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18 kb

Termenul demokratia a fost conceput cu aproximativ doua mii patru sute de ani in urma. De atunci, chiar daca a fost eclipsat pentru o foarte lunga perioada de timp, el a ramas o parte integranta a vocabularului politic. Insa in lunga sa existenta, "democratia" a dobandit mai multe intelesuri, referindu-se, in functie de caz la situati istorice foarte diferite si la felurite idealuri. Privitor la "democrtie" , termenul presupune parcurgerea a doua mii de ani de transformari.  Comunismul si socialismul pot fi puse in legatura cu un singur autor important – Marx- si pot fi considerate ca devieri, puneri in practica sau negari ale lui Marx. Democratia nu este redectibila la o abordare similara; nu exista autorul singular, major in ceea ce priveste democratia. Teoria democratiei consta, mai curand, dintr-o directie principala a discursului care merge inapoi pana la Platon si Aristotel.  De-a lungul timpului, numerosi autori si-au expus parerile cu privire la democratie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Despre democratie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Democratie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan