Despre guvernamant -Toma d'Aquino

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2010

Autor: claudia plaiasu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 23 kb

Sf. Toma d’Aquino( 1224-1274) este cel mai de seama filosof si teolog al Evului Mediu. Este originar din oraselul Aquino din Italia meridionala. Studiaza la facultatea de Arte din Napoli si intra in ordinul cersetor al dominicanilor impotriva dorintei familiei sale care astepta cu nerabdare ca el sa ajunga monah si abate benedictin Atunci incepe o lunga cariera universitara consacrata studiului si invatamintului, punctata de numeroase calatorii. Merge la Paris, unde devine elevul lui Albertus Magnus Sub influenta caruia  Toma a invatat sa aprecieze geniul enciclopedic al lui Aristotel, ale carui lucrari complete devenisera abia cu putin timp inainte disponibile in traducere latina. il urmeaza pe acesta la Koln, inainte de a reveni in oraselul capetian, in 1252, unde devine professor de teologie in anul 1256. Plecat din nou in Italia, revine la Paris in 1268, unde participa activ la “disputa aristotelismului” (1268-1272), care permite introducerea oficiala a studierii lui Aristotel in universitati. Ramane active pana la sfarsitul vietii, atat ca teolog, cat si in calitate de director al Facultatii napolitane de Teologie.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Despre guvernamant -Toma d'Aquino". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AQUINOguvernamant
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan