Extinderea europeana - Aderarea Romaniei la U.E

Incarcat la data: 16 August 2011

Autor: Vladila George - Gabriel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29146 kb

Lucrarea isi propune sa explice etapele aderarii si pre-aderarii Romaniei, ca tara fost-comunista, in organizatia internationala a statelor de elita europene, relatiile Romaniei cu tarile occidentale in contextul economic si geopolitic, politica regionala a Romaniei cu scopul de atingerii parametrilor si cerintelor acquisului comunitar, planul de extindere europeana care culmineaza in 2007, prin aderarea Romaniei si Bulgariei, cu forma actuala de 27 de state membre.

 

Toate informatiile si argumentele prezente in lucrare se bazeaza pe un puternic fundament de studii de specialitate, interviuri, discursuri si statistici a caror veridicitate nu poate fi contestata, iar sursele se pot verifica.

 

Totodata proiectul doreste sa detalieze intr-un mod cat mai concis si concret procesul de integrare, din punct de vedere politic, economic si social, al Romaniei, in contextul in care Uniunea Europeana hotaraste asigurarea unui program de perspectiva, prin cooptarea tarilor din Europa Centrala si de Est si indepartarea oricarei posibilitati ca una din aceste tari sa ajunga din nou sub influenta Rusiei.

 

In sustinerea acestei afirmatii este relevanta si declaratia primului ministru al Marii Britanii, John Major: ,,Prin aderarea la Comunitate, putem consolida democratia si prosperitatea in tot continentul nostru. Fara aceasta, riscam tulburari printre vecinii nostri din Europa Centrala si de Est si putem pune in pericol prosperitatea si stabilitatea noastra pe termen lung” . La fel de categoric a fost si ministrul de externe italian, Beniamino Andreatta, in toamna anului 1993, care a propus ca extinderea sa aiba loc cat mai curand posibil, dar ca, in acelasi timp, sa fie creat un nucleu dur federal, pentru a continua integrarea statelor asociate atunci cand sunt gata sau sunt capabile, precum si pentru a contracara eventuala incetinire a integrarii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Extinderea europeana - Aderarea Romaniei la U.E". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EUROPEANAADERAREromania
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...