Globalizare intre concept si realitate

Incarcat la data: 06 Mai 2011

Autor: gabor elena

Pret: 50 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 31 kb

Este o realitate a lumii contemporane cu manifestari si repercusiuni interconectate la toate nivelurile activitatii umane – economic, politic, social, cultural, stiintific, tehnologic, ecologic. Ea a fost definita in diverse moduri, in functie de scopul utilizarii definitiei,existând diverse nuante. Astfel, un dictionar de stiinte politice va insista pe trasaturile politice ale fenomenului, unul economic pe cele economice,etc. Cert este ca nu exista o definitie atotcuprinzatoare si incontestabila a conceptului.


Una    dintre cele mai sugestive definitii vine dinspre sociologie si a fost oferita de Anthony Giddens, care afirma ca globalizarea trimite la dezvoltarea relatiilor sociale si economice, care se extind in intreaga lume: ,,… locuri aflate la mare distanta unele de altele ajung sa se interconecteze, astfel incât evenimentele dintr-un loc sunt marcate de procese care au loc intr-un loc de la multi kilometri departare si viceversa…” .

 

Globalizarea denota sistemul unitar mondial, ceea ce inseamna ca, intr-o oarecare masura, vom privi lumea ca fiind o singura ordine sociala, culturala, economica,etc. Aceasta dezvoltare constituie esenta globalizarii, care imbraca diverse forme de manifestare: universalizarea stiintei; fluxuri comerciale si financiare la nivel mondial; intreprinderi transnationale; mass – media prezenta global; Internet; turism la scara mondiala si miscari de migratie sociala; frictiuni intre spatiile culturale; exploatare intensiva a mediului; criminalitate internationala.


Sub raport relational interuman, globalizarea inseamna comprimarea distantelor, prin tehnologii noi (comunicatiile mobile de generatia a treia, Internetul), interconectarea si cresterea dependentelor reciproce, integrarea pietelor financiare si comerciale, gasirea de solutii  la unele probleme globale. in acest context, globalizarea va cuprinde toate sferele de existenta umana si va constitui modelul de societate la care va trebui sa participe umanitatea in intregul ei.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Globalizare intre concept si realitate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GLOBALIZAREConceptREALITATE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan