Globalizarea

Incarcat la data: 11 August 2011

Autor: Ana Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20713 kb

Ce este globalizarea? Desi, in sens foarte larg, globalizarea se refera la largirea, adancirea si grabirea interconectarii globale, o asemenea definitie trebuie detaliata. In ciuda unei proliferari a definitiilor in dezbaterea contemporana - printre ele, „interdependenta acceleratoare", „actiune la distanta" si „comprimare spatio-temporala" , in literatura actuala exista putine date referitoare la incercari de a specifica ce este „global" in globalizare.

 

De exemplu, toate definitiile de mai sus sunt compatibile cu procese mult mai limitate din punct de vedere spatial, asemenea raspandirii interconexiunilor nationale sau regionale. In cautarea unei solutii pentru aceasta dificultate conceptuala, studiul de fata porneste de la o intelegere a globalizarii care constientizeaza atributele sale spatiale distinctive si modul in care acestea se desfasoara in timp.


Globalizarea poate fi localizata intr-un continuum, alaturi de local, national si regional . La un capat al continuumului se afla relatiile si retelele sociale si economice organizate pe baza locala si/sau nationala; la celalalt capat se afla relatiile si retelele sociale si economice care se cristalizeaza la scara mai larga a interactiunilor regionale si globale. Globalizarea se poate referi la acele procese spatio-temporale de schimbare care sustin o transformare in organizarea treburilor omenesti, prin legarea si extinderea activitatii umane peste regiuni si continente. Fara referire la asemenea conexiuni spatiale in expansiune nu poate exista nici o formulare clara sau coerenta a acestui termen.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Globalizarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GLOBALIZARELOCALDEFINITIE
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan