Importanta mass-media in comunicarea politica

Incarcat la data: 05 Februarie 2010

Autor: cristi mertic

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 156 kb

Trecerea de la democratia restransa, ateniana, la democratiile societatilor industriale nu ar fi fost posibila fara dezvoltarea spectaculoasa a mijloacelor de informare, vazute in sensul etimologic cel mai strict al termenului de „media”, adica cel de intermediere, de punte de legatura intre politicieni si votanti, intre guvernanti si guvernati.

In sensul ei modern, democratia presupune existenta unei veritabile „curele de transmisie” care, sa asigure cu succes informarea corecta si nepartinitoare a votantului cu privire la actorii de pe scena politica. Este evident ca daca acest mijloc de legatura este obstructionat, imperfectiunile jocului democratic vor fi mai mari si analog, probabilitatea atingerii unui inalt nivel de democratizare al societatii respective va fi mai mica. Presa are menirea principala de a actiona ca o contrapondere a puterii politice prin dezvaluirea abuzurilor in exercitarea autoritatii de stat, precum si prin inlesnirea dezbaterilor privitoare la buna functionare a guvernarii.

Mass-media joaca un rol esential in educatia democratica a cetatenilor prin faptul ca prescrie si indica regulile politice, structureaza si mediaza intelegerea proceselor decizionale si coordoneaza miscarile actorilor pe scena politica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Importanta mass-media in comunicarea politica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREmass media