Islamul - o lume in expansiune

Incarcat la data: 06 Martie 2010

Autor: Alexandra-Diana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

1 (1 review)

Prezenta musulmana se face resimtita tot mai adesea la nivelul relatiilor internationale, ceea ce indica faptul ca lumea musulmana este o lume caracterizata de dinamism si de un proces continuu de expansiune.

Acest lucru ar putea fi dovedit cu usurinta daca am recapitula principalele conflicte internationale din ultimul deceniu: Razboiul din Golf, conflictul dintre Rusia si Cecenia, cel din Bosnia-Hertegovina, cel din Kosovo, conflictul permanent dintre Pakistan si India asupra Kashmirului, desprinderea Timorului de Est din componenta Indoneziei, atacul terorist asupra WTC si asupra Pentagonului avand ca rezultat atacarea Afghanistanului si atacarea Irakului.

Toate aceste conflicte nu au loc doar între doua state vecine ci ele surmonteaza granitele lumii musulmane si muta teatrul de lupta la nivelul unor culturi si unor civilizatii diferite.

Trebuie sa se tina astfel cont de faptul ca lumea musulmana cuprinde 46 de tari si aproape o cincime din populatia globului si mai ales de faptul ca lumea musulmana este mai mult decat o lume conservatoare, puternic atasata unor valori traditionale, putin deschisa lumii contemporane si traversata de tot felul de miscari violente si orientari fundamentaliste.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Islamul - o lume in expansiune". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: islamul
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan