Istoria ideilor politice

Incarcat la data: 30 Octombrie 2011

Autor: Cristina.

Pret: 80 credite

Numar pagini: 49

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1084628 kb

1. Consideratii preliminare

Ideile politice sunt elemente constitutive ale vietii politice si in consecinta, ele sunt parte integranta in stiinta politica. Ideile politice fiind generate de interesele luptei politice, este important sa le distingem si sa le cunoastem.

 

Politica este si o lupta de idei, adica, o batalie in jurul unor sisteme de valori si orientari de actiune. In acelasi timp, prin studiul istoriei ideilor descifram stiinta identitatii celor implicati in lupta politica. John Stuart Mill, obisnuia sa sublinieze ca o persoana care are un crez reprezinta o putere sociala egala cu 99 de persoane care nu au decat interese politice. Ideile politice sunt in acelasi timp componente si  vehicule ale culturii politice ale unei societati.

2. Doctrine si ideologii - suporturi pentru actiune politica

Pentru a sti despre ce vorbim, trebuie sa precizam termenii. Termenul de doctrina este folosit in stransa legatura cu cel de idee si ideologie. Cel cu incidenta cea mai larga este desigur cel de idee politica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Istoria ideilor politice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEPoliticaidei politice
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan