Leadership-ul Politic - o abordare antropologica

Incarcat la data: 04 Februarie 2010

Autor: Diana Tigau

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 27 kb

Viata politica constituie, in genere, o emergenta, concurentiala. in disputa pentru putere, actorii principali – clasa politica, elitele politice, partidele politice – impun in prim-planul confruntarii si al ofertei atat programe, cat si lideri, iar deznodamantul luptei politice, de cele mai multe ori, este determinat de catre dimensiunile personalitatii conducatorilor.

Liderul politic poate fi privit din mai multe perspective simbolice: elitista (V. Pareto, M. Weber, G. Mosca, R. Michels, C. Radulescu-Motru) – ca individ care isi dobandeste statutul si rolul de exceptie pe scena politica in virtutea unor calitati naturale deosebite, inteligenta, curajul, puterea de munca, vocatia mesianica, predispozitia spre actiune –, psihologica si psihanalista (E. Erikson, H. Lasswell) – succesul si notorietatea publica fiind considerate drept parghiile de rezolvare si compensare ale frustratiilor juvenile refulate –, sociologica (M. Weber, S. Moscovici) –care supraliciteaza calitatile liderului prin originea acestora in ceva suprauman, inaccesibil cunoasterii, charisma, ori artistica (R.G. Schwartzenberg) – care priveste liderul politic, prin similitudine cu lumea show-biz-ului, ca o vedeta a spectacolului si marketingului politic, model-imagine construit de oameni specializati in arta persuasiunii si comunicarii – ce se legitimeaza ca sef „institutional al unui grup si care, prin prezenta sau activitatea sa, influenteaza, conduce, reprezinta, exprima interesele unui grup, formuleaza scopurile si elaboreaza strategiile si tacticile politice (…) care sa corespunda atat asteptarilor grupului, cat si necesitatilor momentului”.1 Asadar, leadership-ul politic reprezinta suma si rezultatul, de context, a unor capacitati intelectuale si practice in arta de conducere.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Leadership-ul Politic - o abordare antropologica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: abordare antropologicaLeadership School
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan