Migrarea

Incarcat la data: 18 Mai 2011

Autor: chiril chirilov

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17 kb

Numarul populatiei lumii pe parcursul intregii istorii a omenirii creste neincetat. Multe secole la rand populatia a crescut deosebit de lent (la inceputul erei noastre erau 256 mil. oameni, catre anul  1000 – 280 mil. oameni, in 1500 – 427 mil. oameni). In secolul XX ritmul de cres­tere a populatiei s-a accelerat brusc.

 

Daca la cifra de un miliard popu­latia lumii a ajuns aproximativ in anul 1820, apoi al doilea miliard l-a atins pecte deja 107 ani (in anul 1927), cel de al treilea miliard – peste 32 de ani (in 1959), cel de al patrulea  - 15 ani mai tarziu (in 1974), al cincilea miliard – dupa trecerea a doar 13 ani (in 1987) si cel de al saselea miliard - dupa 12 ani (in 1999). Toate acestea se soldeaza cu o problema demografica foarte acuta, deoarece mai mult de 80% din cres­terea populatiei lumii revin tarilor in curs de dezvoltare. Conform date­lor unor specialisti se preconizeaza ca aproximativ in anul 2010, numa­rul populatiei se va stabiliza la nivelul de 10,5 mild. oameni [13, p.402-404].


Una din manifestarile internationalizarii si democratizarii vietii economice si social-culturale a omenirii, precum si ale consecintelor unor contradictii internationale acute, confruntarilor directe dintre tari si popoare, situatiilor exceptionale si calamitatilor naturale o con­stituie permutarile de amploare intrastatale si interstatale ale popu­latiei si resurselor de munca sub diverse forme.

 

Acestia sunt migrantii nefortati, care se folosesc de drepturile si posibilitatile pe care li le acorda civi­li­zatia umana si pietele de munca internationale pentru a-si alege un loc de munca si de trai. Acestia sunt refugiatii si migrantii fortati, care si-au parasit casele fara voia lor; sub presiunea anumitor “circumstante” [2].

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Migrarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEPOPULATIEreferat stiinte politicemigrare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...