Pardidele si institutionalizarea competitiei politice

Incarcat la data: 19 Februarie 2013

Autor: Laurasia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Daca ar fi sa facem o istorie a partidelor politice am observa ca forme incipiente, partial similare partidelor politice dar nepurtand aceasta denumire au existat inca din antichitate. Totusi partide in sensul modern al cuvantului  apar mult mai tarziu in secolele XVIII-XIX si isi continua biografia pana in zilele noastre.

Procesul aparitiei partidelor trebuie privit in stransa corelatie cu aparitia si dezvoltarea parlamentarismului, deci odata cu transpunerea in viata a ideii reprezentativitatii in viata publica. In ansamblul institutiilor politice ale unei societati cele mai apropiate pot fi considerate statul si partidele politice.  

Ca entitatati de sine statatoare, cu structuri si functii proprii, partidele politice se deosebesc atat de organismele si institutiile statale, cat si cele extrastatale printr-o serie de trasaturi, note distincte:

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Pardidele si institutionalizarea competitiei politice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: REFERATEAntichitatestiinte politicereferat partidele politicepartid politic
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan