Politica Externa si de Securitate a UE

Incarcat la data: 06 Octombrie 2010

Autor: Lucian Pirvu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 26 kb

Odata cu largirea Uniuni europene si evenimentele ce au avut loc la nivel european s-a pus problema securitasii Uniunii Europene. De aceea este nevoie de o politica coerenta si comuna la nivel european. Politica de securitate si cea externa a UE este un paradox, deoarce UE doreste sa devina un actor important in relasiile internasionale dar nu doreste sa fie perceputa ca un super stat.

Aceasta idee, cea de unitate pe scena internasionala este veche. in 1954 parlamentul francez a votat impotriva infiinsari comunitasii europene de aparare, ca apoi in 1970 sa fie infiinsata Cooperarea Politica Europeana. Statele membre incercau sa coordoneze activitasilr lor in domeniul securitasii si politicii externe. Dar cooperarea statelor se rezuma la declarasii comune, neurmate de nici un fel de acsiuni concrete.

Schimbarile geopolitice care au avut loc odata cu prabusirae comunismului si izbugnirea unor crize regionale au indemnat statele membre sa creascta eforturile pentru securizarea continentului. Cu ocazia semnarii tratatului de la Maastricht s-a infiinsat pilonul ,, Politica externa si securitate comuna,,. Astfel se dorea crearea de instrumente pentru intervensii si actiuuni diplomatice. S-au intalnit numeroase probleme, mai ales in imparsirea competenselor intre statele membre si organele UE. S-a ajuns la o solusie simpla, in problemele principale cuvantul il au statele membre iar in reste organele UE.

Structura
Introducere
I.Precedente istorice
II.Designul Politicii
III.Politica de securitate si aparare
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politica Externa si de Securitate a UE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Politicareferatuniune europeana
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan