Politica monetara a UE

Incarcat la data: 08 Ianuarie 2013

Autor: Nicolae Madalina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 21 kb

2 (1 review)

Guvernanta multi-nivel(multi-level governance) este un concept ce promoveaza neopluralismul, adica admite prezenta si participarea la elaborarea deciziilor a diverse retele si comunitati politice pe langa vechile grupuri de interese, iar problemele sunt rezolvate dupa realizarea unui compromis prin agregarea intereselor divergente.

Deciziile luate la nivelul UE reprezinta interesele comunitare, sintetizate fie prin combinarea, fie prin transformarea(redefinirea) intereselor statelor membre sau a regiunilor, la care si societatea civila are o anumita contributie in elaborarea multor decizii.

Guvernanta multi-nivel este considerata ca modelul Uniunii Europene cel mai recent si mai adecvat pentru situatia actuala. Privita prin prisma celor opt caracteristici ce-i sunt atribuite in literatura, guvernanta europeana reprezinta un model de democratie si libertate, un model al participarii tuturor actorilor principali la procesarea politicilor publice.

Aplicarea celor 5 principii ale bunei guvernante (transparenta, responsabilitatea, participarea, eficienta si subsidiaritatea) reprezinta garantia democratiei. Ceea ce caracterizeaza azi guvernanta este trecerea de la caracterul ierarhic la unul caracterizat prin competitie si cooperare intre actori, in care functionarea mecanismului de autoreglare a relatiilor intre actori este similara celei din domeniul economic.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politica monetara a UE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referatreferat stiinte politicepolitica monetara
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan