Politica, o vocatie

Incarcat la data: 11 Ianuarie 2012

Autor: catana iulia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16729 kb

Maximilian Weber a fost un economist politic si sociolog german, fiind considerat unul dintre fondatorii studiului modern al sociologiei si administrarii publice. El si-a inceput cariera la Universitatea din Berlin, si mai tarziu a lucrat la Universitatea Freiburg, Universitatea din Heidelberg, Universitatea din Viena si la Universitatea din Munchen. A fost o persoana influenta in politica germana contemporana, fiind unul dintre negociatorii Germaniei la Tratatul de la Versailles si membru al comisiei insarcinate cu sustinerea Constitutiei Weimar. S-a ocupat in principal cu studiul sociologiei religiilor si a guvernului, dar prin munca sa a adus contributii si in domeniul economiei.


Cartea Politica, o vocatie si o profesie, in limba germana Politik, als  Beruf scrisa de Max Weber, este defapt un discurs tinut studentilor, dupa Primul Razboi Mondial.


Max Weber isi incepe discursul cu cateva intrebari legate de diferite notiuni din sfera politicii, cum ar fi: politica, conducerea autonoma, uniunea politica, stat, stat modern, constrangere fizica, acesta fiind instrument specific politicii, si anarhia pe care le explica, dand exemple din diferite domenii de activitate. Dupa parerea sociologului Max Weber „A face politica inseamna a te stradui sa participi la putere sau a te stradui sa influentezi impartirea puterii …”.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Politica, o vocatie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: VOCATIEPoliticaMax Weber
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan