Primul Razboi Mondial anul 1915

Incarcat la data: 06 Ianuarie 2011

Autor: paveldaniel

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Primul  Razboi Mondial, asa cum a fost numit in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial , sau Razboiul Nasiunilor a fost un conflict militar ce a cuprins intreaga lume. Combatansii acestui razboi , in prima faza , au fost Antanta , din care faceau parte Fransa , Rusia si Marea Britanie , si Tripla Aliansa , din care faceau parte Germania , Austro-Ungaria si Italia , care nu s-a angajat in prima faza in razboi.Razboiul marcheaza sfarsitul absolutismului monarchic in Europa, patru imperii find distruse: German , Austro-Ungar , Otoman si Rus.
   
Cauzele razboiului au reprezentat intotdeauna o dilema , fiind implicasi mai multi factori: nasionalismul , problemele care nu fusesera  inca rezolvate, guvernarea fragmentara , cursa inarmarilor etc. Principala cauza a fost , insa ,  considerate asasinarea ducelui Franz Ferdinand al Austriei, la Sarajevo,  de catre Gavrilo Princip , un student sarb , care facea parte din organizasia „Mana Neagra”, o societate secreta fondata de nasionalisti pro-sarbi, cu legaturi in armata Serbiei.   

In urma asasinatului , Austro-Ungaria ataca pe 28 iulie Regatul Sarb. Dupa doua zile, Rusia mobilizeaza in ajutorul sarbilor o armata de 1,2 milioane de militari.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Primul Razboi Mondial anul 1915". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: referat stiinte politiceprimul razboi mondial
Comentarii

bv

bun referatul