Problema avortului in Romania

Incarcat la data: 20 Mai 2010

Autor: CORNEA VERONICA MIHAELA

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Avortul se practica de foarte mult timp si reprezinta un fenomen social atat la noi in tara cat si in strainatate. Efectul acestuia se resimte in primul rand in rata scazuta a natalitatii.

Romania este o tara cu o rata deosebit de mare a avorturilor de aproximativ 75%  din numarul total de sarcini. in general se afirma ca principala cauza pentru aceasta situatie este recesiunea economica, lipsa posibilitatilor materiale pentru cresterea unui copil. Cu toate acestea, avortul nu poate ramane o solutie pentru femeile aflate in criza emotionala datorita sarcinii nedorite, date fiind numeroasele sale efecte secundare atat in plan fizic, psihoindividual si social.

Avortul este un fenomen ce devine tot mai ingrijorator, atat prin frecventa cat si prin multitudinea efectelor negative pe care le aduce. Totusi, recurgerea la aceasta practica reprezinta o alegere pe care o femeie o face din diferite motive. in acest caz devine foarte importanta determinarea factorilor favorizanti ai avortului care sunt in relatie cu aceasta decizie luata de femeie, cat si de scoaterea in evidenta a consecintelor negative pe care le produce avortul.

In consecinta, aceasta tema indelung discutata si dezbatuta, reprezinta una din problemele esentiale ale societatii romanesti. De aceea am considerat-o demna de a fi analizata, cu scopul de a propune o multitudine de politici publice, care ar conduce la reconsiderarea acestei probleme.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Problema avortului in Romania". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: problema centrala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan