Referat Mafia italiana

Incarcat la data: 18 Noiembrie 2010

Autor: munteanu elena mihaela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

5 (1 review)

Mafia: Organizatie terorista secreta criminala din Sicilia si S.U.A. care tinde sa se substituie puterii publice printr-o forma primitiva de judecata si de pedeapsa, exercitata in favoarea unor persoane private. 2. Grup, asociasie de persoane unite pentru a-si satisface prin orice mijloace interesele private, chiar impotriva celor publice.3. Asociasie terorista secreta care practica santajul si asasinatul.

In secolul al XVII-lea, „mafia” definea un fel de vrajitoare care practica magia alba. Mai tarziu s-a descoperit intr-un dicsionar al dialectului sicilian, termenul maffia care avea mai multe semnificasii ca talharie sau mizerie crancena. De asemenea, termenul maffiot era echivalent cu „sarac lipit pamantului, plin insa de indrazneala si siguransa de sine”. O alta varianta a originii termenului ar avea legatura cu o legenda siciliana; organizarea mafiei si razvratirea siciliana impotriva ocupasiei franceze, a fost declansata, cand un soldat francez in timpul vecerniei, ar fi violat o sicilianca. Mama fetei necinstite ar fi strigat pe strada Ma fia! Ma fia! („fiica mea” in dialect sicilian vechi). Acest incident ar fi dus la izgonirea dinastiei de Anjou din Sicilia.

Cele mai importante organizatii mafiote se afla in 9 tari: China(cele 6 triade); Mexic(Tijuana, Cartelurile Juarez); Rusia(12 organizatii); Ucraina(apr. 12 organizatii); Turcia(organizatii turcesti si curde); Columbia(cartelurile din Medelin si Kalin); Japonia( Yakuza); SUA( mafia italiana Cosa Nostra care controleaza si mafia din Canada); Italia(Camora, Cosa Nostra).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Referat Mafia italiana". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ITALIAMAFIAreferatstiinte politice