Rolul reclamei si al publicitatii

Incarcat la data: 26 Ianuarie 2010

Autor: Ologu Alina- Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 10

Tip fisier: zip

Marime fisier: 19 kb

Asa cum arata si Jean Baudrillard, “publicitatea este probabil mijlocul de comunicare cel mai spectaculos al epocii noastre” (Baudrillard, 2005, 159). De la aparitia primelor manifestari ale comunicarii publicitare si pana la definirea unui spatiu clar in sfera comunicarii de masa a acestor manifestari, umorul a constituit o tema de larg interes in istoria destul de scurta a publicitatii.

Atat publicitatea cat si reclama joaca un rol tot mai important in viata sociala, fiind indisolubil legate de comunicarea de masa, al carei impact atat asupra individului cat si asocietatii in ansamblu sunt binecunoscute. Ele sunt expresii ale unor paradigme economice, sociale si chiar politice si se bucura de sprijinul unui aparat teoretic din ce in ce mai sofisticat. Publicitatea si reclama au imprumutat si adaptat cu succes concepte, teorii si tehnici din stiintele sociale si in special din sociologia opiniei publice, psihologia aplicata, antropologie, management, retorica si analiza statistica.[1]

Acestea se folosesc “de instrumente teoretice care le permit sa analizeze si sa inteleaga individul in relatiile sale cu propriile dorinte si motivatii, in interactiunile sale cu ceilalti din societate, in perceptia pe care o are asupra mijloacelor de comunicare si a modurilor de reprezentare a acestora.[2] Prin efectele pe care publicitatea le are asupra individului ?i structurilor sociale – prin faptul ca este vehiculata de ?i se bazeaza pe mass media –, acesta a devenit unul dintre factorii care influen?eaza semnificativ via?a sociala, inducand uneori chiar schimbari majore in campul social.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Rolul reclamei si al publicitatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PUBLICITATE