Securitatea nationala a Romaniei ÎN CONTEXTUL EUROPEAN ŞI EUROATLANTIC

Incarcat la data: 29 Ianuarie 2013

Autor: taifas ionela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 22 kb

Evenimentele din timpul celor doua razboaie mondiale si cele ce au urmat acestor ciocniri armate au dat de gandit tuturor statelor sa intocmeasca cele mai bune strategii de securitate si aparare nationala  ceea ce insumeaza „ ansamblul de masuri si de activitati adoptate in scopul garantarii suveranitatii nationale, a independentei si unitatii statului, a integritatii teritoriale a tarii ”.

Intr-un astfel de context tensionat, securitatea fiecarei tari, ca si securitatea comunitatii internationale in ansamblu, are un rol important atat in prevenirea si contracararea pericolelor generate de mediul international, cat si in garantarea starii de securitate interna, in ansamblul sau, a sigurantei personale si securitatii comunitatilor. 

Intr-o lume complexa, plina de dinamism si conflicte, o lume aflata in plin proces de globalizare, o conditie vitala a realizarii progresului si prosperitatii acesteia o constituie, intelegerea corecta a tendintelor majore de evolutie a securitatii internationale si a modului in care fiecare tara are sansa de a se afirma ca parte activa a globalizarii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Securitatea nationala a Romaniei ÎN CONTEXTUL EUROPEAN ŞI EUROATLANTIC". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...