statul de drept si societatea civila

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2010

Autor: danila ioana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 89 kb

I. NOtIUNEA DE STAT
 "Nimeni, niciodata, n-a vazut Statul. Totusi cine i-ar putea nega realitatea, existenta? Locul pe care il ocupa in viata noastra cotidiana este atat de important, incat nu ar putea fi retras fara a compromite posibilitatile noastre de viata. Noi ii imprumutam toate pasiunile umane: el este generos sau zgarcit, ingenios sau stupid, crud sau ingaduitor, discret sau invadator. Si pentru ca il consideram subiect al acelor miscari ale inteligentei sau sufletului care sunt proprii omului, ne indreptam spre el cu sentimente pe care, de obicei ni le inspira persoanele umane: increderea sau teama, admiratia sau dispretul, deseori ura, dar uneori si un respect timorat sau o adoratie atavica si inconstienta a fortei se amesteca cu nevoia pe care o avem de a crede ca destinul nostru nu este abandonat hazardului. Ni se intampla uneori sa blestemam acest stat, dar simtim ca, la bine si la rau, suntem legati tot mai mult de el.” George Burdeau (profesor francez de drept constitutional).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "statul de drept si societatea civila". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCIVILfacultate stat