Cazurile de suspendare prevazute de legea contenciosului administrativ(art 14 si 15)

Incarcat la data: 18 Mai 2010

Autor: barbu diana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Suspendarea prevazut de art. 14 (suspendarea se cere odata cu formularea plangerii prealabile) Odata cu depunerea plangerii prealabile la autoritatea publica, persoana vatamata poate solicita instantei de judecata sa dispuna suspendarea executarii actului administrativ pana la pronuntarea instantei de judecata.
   
Cererea de suspendare se adreseaza instantei judecatoresti care ar urma sa judece actiunea principala si va arata indeplinirea urmatoarelor conditii:
a.    Existenta unui caz bine justificat.
b.    Necesitatea prevenirii unei pagube iminente care s-ar produce daca actul s-ar aplica in continuare.  Paguba iminenta inseamna un prejudiciu material,  viitor si previzibil cu evidenta  sau perturbarea grava a functionarii unei autoritati publice sau a unui serviciu public.

Este inadminisbila cererea de suspendare pentru aceleasi motive invocate in cererea principala de chemare in judecata si care privesc solutionarea pe fond a cauzei.

Temeiul cererii de suspendare a unui act administrativ poate fi numai art. 14, o actiune promovata pe calea ordonantei prezidentiale conf. art. 581 C.p.c. fiind inadmisibila.  Insanta va solutiona cererea de suspendare de urgenta si cu citarea partilor.  Hotararea judecatoreasca care se pronunta este executorie de drept si ea se ataca numai cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cazurile de suspendare prevazute de legea contenciosului administrativ(art 14 si 15)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ADMINISTRATIECURSLEGECAZURIcontencios administrativ
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...