Dezvoltarea relatiilor publice ca functie a managementului

Incarcat la data: 13 Februarie 2010

Autor: Iulia Grosu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

Cand Statele Unite au intrat in al doilea razboi mondial, relatiile publice au inceput fara intarziere sa lucreze pentru aceasta cauza, efortul depus fiind mult mai sofisticat, mai coordonat si mai cuprinzator decat cel din timpul primului razboi mondial.

In 1947,Universitatea Boston a fondat prima scoala de relatii publice redenumita mai tarziu de ,,comunicare publica”. Pana in 1949 mai mult de 100 de universitati americane ofereau cursuri de relatii publice. Doua evenimente semnificative petrecute la nivel de conducere federala au afectat viitorul relatiilor publice:
   
1. Numirea fostului jurnalist de radio Elmer Davis ca director al Oficiului Informatiilor de Razboi (Office of War Information-OWI). 2. Creare Consiliului Publicitatii de Razboi (War Advertising Council).

Folosirea filmelor ca instrument de relatii publice s-a extins foarte mult in aceasta perioada.
Earl Newsom a fost unul dintre primii practicieni de relatii publice de tip nou:consilier de relatii publice. 
    - nu facea comunicate de presa;
    - nu tinea conferinte de presa;
    - el doar dadea sfaturi: valoroase si eficiente;

2. Fabulosii ani ’50  si complexul militar-industrial

In timpul anilor ’50 America a experimentat un nou BOOM economic, de aceasta data bazat mai ales pe cresterea productiei de bunuri de consum. Relatiile publice au crescut o data cu economia. In 1953, Camera de Comert Internationala a infiintat o comisie pentru analiza relatiilor publice. In 1954, Societatea de Relatii Publice din Statele Unite (Public Relation Society of America-PRSA) a elaborat primul sau cod etic. In 1955 a fost fondata Asociatia Internationala de Relatii Publice (International Public Relations Association).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dezvoltarea relatiilor publice ca functie a managementului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...