Contabilitatea capitalurilor

Incarcat la data: 23 Martie 2010

Autor: danielaldn

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 428 kb

Actul de constituire a capitalului societatii se identifica cu infintarea intreprinderilor economice. In acst scop sunt prevazute in cadrul legislativ precum si in statut anumite conditii ce trebuiesc indeplinite. In cotabilitate, prezinta interes problema aportului fizic in natura si lichiditati si a subscrierii capitalului.

La subscrierea capitalului social se pot intalni cazuri particulare precum:
a) subscrierile publice -depasesc capitalul social prevazut in prospectul de emisiune sau sunt mai mici decat acesta. Fondatorii sunt obligati sa supuna adunarii constitutive marirea sau micsorarea capitalului social la nivelul subscriptiei. Daca adunarea constitutiva nu aproba cresterea cap social se procedeaza la reducerea subscrierilor la nivelul capitalului dispus. Surplusul se inapoiaza subscriptorilor.

b) in cazul in care exista aporturi in natura, adunarea const numeste unul sau mai multi experti care isi vor da avizul asupra evaluarilor.

Exemplu 1. Se constituie o societate pe actiuni in urmatoarele conditii: actiuni subscrise: 400.000 titluri, valoare nominala: 1000lei/actiuni. Capitalul se varsa integral, 30% in numerar in casa, 10% la banca si 60% sub forma unui teren.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitatea capitalurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATEAPLICATIIcapitaluri
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...