Contabilitatea operatiilor privind creditele bancare

Incarcat la data: 23 Martie 2010

Autor: danielaldn

Pret: 50 credite

Societatea Alfa achizitioneaza un echipament tehnologic in valoare de 200.000, achitarea furnizorului fiind efectuata printr-un credit bancar contractat pe doi ani, rata dobanzii este de 25%pe an iar dobanda se achita lunar.

La data de 1.07.N, societatea comerciala Alfa emite un imprumut obligatar constituit din 1000 de obligatiuni a caror valoare nominala, egala cu pretul de emisiune, este de 100 iar pretul de rambursare este de 110lei/obligatiune.

Imprumutul este lansat pe o perioada de cinci ani cu o rata anuala a dobanzii de 20%. Emisiunea si subscrierea sunt efectuate de catre BCR in numele societatii, care incaseaza un comision de 5.000. Rambursarea se face dupa cei cinci ani.

a. Operatii privind emisiunea si subscrierea obligatiilor la 01.07.N
a.1. Subscrierea obligatiunilor - Prin subscriere, obligatarii se angajeaza sa verse societatii suma convenita la o data prevazuta in contractul de emisiune. Totodata, societatea se angajeaza sa ramburseze obligatarilor, valoarea obligatiunilor subscrise la pretul de rambursare, la scadenta sau esalonat si sa plateasca o dobanda sub forma cupoanelor anuale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitatea operatiilor privind creditele bancare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATEOPERATIIcredite bancare
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...