Organizarea determinarii costului de productie - etape

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2011

Autor: Alexandru Nicoleta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 38

Tip fisier: zip

Marime fisier: 85 kb

Daca modul de organizare a contabilitatii de gestiune este lasata la latitudinea fiecarei unitati patrimoniale, in functie de specificul si nevoile acesteia nu inseamna ca aceste unitati patrimoniale pot opta in cele mai multe cazuri, la neorganizarea acesteia.

 

Din moment ce avem productie, lucrari sau servicii care necesita calculatii de costuri, acestea trebuie efectuate neaparat in cadrul contabilitatii normalizate (Dumitru Catu, 1999). Orice cheltuiala devine cost in cazul in care este asociata urmatoarelor elemente: resursa consumata, perioada de timp, loc de consum, activitate si produs sau serviciu. in acest scop, cheltuielile trebuie sa fie  supuse unui proces de evaluare, masurare, clasificare, calcul si ventilare. Aceste proces de selectare si agregare este denumit calculatia costurilor.

 

Obiectul calculatiei costurilor il formeaza ventilarea cheltuielilor de exploatare. In regulamentul privind aplicarea Legii contabilitatii se aprecieaza ca prin componenta sa costul de productie este format din cheltuielile directe plus cheltuielile indirecte de productie repartizate rational asupra produselor fabricate, lucrarilor executate si serviciilor prestate.


Trebuie facuta distinctie intre costul produsului si costul perioadei. Costul produsului reprezinta costul atasat unui obiect stocabil si care va servi la evaluarea stocurilor. in schimb, costul perioadei este costul ales si recunoscut de contul de rezultate in perioada de referinta fara a fi atasat unui cont de stocuri.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Organizarea determinarii costului de productie - etape". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ORGANIZAREAETAPEcostul de productie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...