Seminar analiza economico-financiara

Incarcat la data: 16 Februarie 2010

Autor: tViviana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Necesitatea utilizarii coeficientului de nomenclatura se justifica prin situatiile intalnite in activitatea practica a intreprinderilor, cum ar fi: neindeplinirea programului de productie la un singur sortiment, dar intr-o proportie foarte mare; neindeplinirea programului de productie la mai multe sortimente, dar in proportii mai mici.
   
Acest coeficient acorda aceeasi importanta tuturor produselor indiferent de ponderea lor in volumul productiei, ceea ce-i confera o valoare informationala limitata.
   
Realizarea programului de productie in proportii diferite determina implicit, modificari in structura productiei. Structura productiei reprezinta ponderea pe care o detine fiecare sortiment in totalul productiei.
   
In realizarea programului de productie pot apare modificari comparativ cu obiectivele stabilite prin contractele incheiate cu beneficiarii. Cauzele acestor modificari trebuie analizate cu discernamant si se pot datora raportului dintre cererea si oferta existente pe piata la un moment dat pentru un sortiment sau altul (saturarea pietei impune luarea anumitor masuri privind limitarea sau sistarea productiei acestora, in timp ce o cerere in crestere atrage dupa sine o suplimentare a programului de fabricatie), imbunatatirea tehnologiei de fabricatie ca efect al cresterii gradului de inzestrare tehnica amuncii, cresterea productivitatii muncii prin perfectionarea pregatirii personalului, restrictii privind asigurarea cu factori de productie etc.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar analiza economico-financiara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATEANALIZAECONOMICO-FINANCIARADate-suport