Spete drept civil

Incarcat la data: 19 Noiembrie 2009

Autor: Popescu Andreea

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 13 kb

Spete drept civil


Prin actiunea intentata la 9 martie 2008, reclamantul A l-a chemat in judecata pe paratul B, solicitand instantei sa dispuna anularea autorizatiei de constructie emisa in favoarea lui B.
   

In motivarea cererii, reclamantul a aratat ca, prin aceasta autorizatie, i se permite lui B sa ridice o constructie de 20 m2 din terenul lui A.
   
Ulterior, in proces, a fost introdus, in calitate de parat, şi emitentul autorizatiei – primarul sectorului 1.
   
Actiunea a fost introdusa la Judecatoria sectorului 1. Paratul B a solicitat trimiterea cauzei la Tribunalul Bucuresti pe motiv ca raporturile juridice dintre parti sunt raporturi de drept administrativ, si nu raporturi civile.

Potrivit art.2 din Codul de Procedura Civila, cererile in material contenciosului administrativ sunt de competenta tribunalului daca paratul este o autoritate publica locala. in schimb, in materie civila, potrivit art.1 din Codul de Procedura Civila, judecatoria este competenta sa solutioneze in prima instanta un litigiu civil neevaluabil in bani.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Spete drept civil". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTCIVILDREPT CIVIL
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...