SOCIETATEA IN NUME COLECTIV

Incarcat la data: 11 Noiembrie 2009

Autor: cornel sandulescu

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 17815 kb

5 (1 review)

Caracteristica si trasaturile societatilor in nume colectiv
Societatile comerciale se prezinta sub forme variate. Codul civil al Republicii Moldova, art. 106, alin. (2) reglementeaza urmatoarele patru forme de societati comerciale: societatea in nume colectiv, societatea in comandita, societatea cu raspundere limitata si societatea pe actiuni.
A. Notiunea societatii in nume colectiv
Aceasta forma de societate este potrivita pentru realizarea unor afaceri mici, in care asociatii realizeaza activitatea si isi asuma toate riscurile. Datorita structurii sale, societatea in nume colectiv este considerata forma tipica a societatilor de persoane.
Definitie. Codul civil al R.M., art. 121, defineste societatea in nume colectiv drept societate comerciala ai carei membri practica, in conformitate cu actul de constituire, activitatea de intreprinzator in numele societatii si raspund solidar si nelimitat pentru obligatiile acesteia.
in doctrina romana societatea in nume colectiv este definita ca o societate constituita prin asocierea, pe baza deplinei increderi, a doua sau mai multor persoane, care pun in comun mai multe bunuri, pentru a desfasura o activitate comerciala, in scopul impartirii beneficiilor rezultate si in care asociatii raspund nelimitat si solidar pentru obligatiile societatii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "SOCIETATEA IN NUME COLECTIV". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: NUME COLECTIVDREPT COMERCIAL
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...