Dictionar de adagii juridice

Incarcat la data: 23 Iunie 2010

Autor: ada adriana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 12

Tip fisier: zip

Marime fisier: 11 kb

Ab initio = De la bun inceput, dintru inceput. Ab orem ad aurem = De la gura la ureche, discret. Accesorium sequitur principale = Accesoriul urmeaza principalul. Cu alte cuvinte, este carmuit de aceeasi lege. A contrario = Dimpotriva, in sens opus sau prin opozitie.Metoda de argumentare logica c demonstreaza nerelevanta tezei opuse: daca acceptam albul, nu poate fi tot alb in sens opus. Actio in personam = Actiune indreptata impotriva persoanei. Actio in rem = Actiune reala, indreptata impotriva unui lucru. Actio non datur cui nihil interest = Nu poate avea actiune in justitie cel ce nu are interes.Actori incumbit onus probandi = Reclamantului ii revine sarcina probei. Ad Kalendas Graecas = La calendele grecesti. Traductibil prin niciodata, caci in calendarul grecesc nu existau ca la romani kalendae adica prima zi


a lunii cand trebuiau achitate datoriile. Ad literam = Cuvant cu cuvant, in litera cartii. Ad probationem = Care serveste ca mijloc de proba. Ad validitatem = Care conditioneaza validitatea. Ad valorem = Dupa valoare. De exemplu taxa de timbru dupa valoare, sau competenta unei instante dupa valoarea pretentiilor. A fortiore = De la cel mai tare. Rationament de interpretare logica in sensul ca acel ce poate mai mult poate si mai putin. Ad nutum = De indata, imediat, la porunca. Animus donandi = Cu intentia de a darui.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Dictionar de adagii juridice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTDICTIONARadagii juridice