Drept

Incarcat la data: 27 Aprilie 2011

Autor: burlacu alin

Pret: 50 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 28 kb

3 (2 review-uri)

Introducere

Capitulul provincial este un organism prezent in majoritatea institutelor de viata consacrata precum si in diferitele congregatii fie ele masculine sau feminine. Desigur ca aceasta lucrare nu isi propune sa epuizeze sau sa aduca ceva nou cu privire la aspectul juridic al capitulului provincial. Ceea ce isi propune aceasta lucrare este de a analiza diferitele aspecte juridice ale capitulului provincial.

Structurat pe trei capitole, lucrarea de fata va aborda in mod ordonat si logic diferite documente si comentarii asupra capitulului provincial. Astfel in primul capitol va fi o prezentare generala asupra termenului de Capitul precum si diferitele evolutii pe care le-a avut in decursul istorie. Al doilea capitol isi propune sa aduca in discutie capitulul provincial in dreptul universal. in ultimul capitol se va vedea ceea ce dreptul particular spune despre capitulul provincial.
 
1.O viziune generala asupra termenului de „capitul”

Ce anume este un capitul? Se pare ca intalnirile comunitare ale calugarilor au adoptat numele de capitul din vechea uzanta de a se citi zilnic in comunitate un capitol din regula, asupra caruia orice religios trebuia sa se examineze si sa se acuze public. Capitulele fac parte dintro antica traditie a Institutelor religiosilor. Primele astfel de exemple le avem din timpul lui Pahomie, fondatorul cenobitismului crestin. Adunarile calugarilor aveau loc la fiecare sase luni, pentru a discuta impreuna problemele spirituale si disciplinare cu privire la comunitate. In Occident, prima incercare de Capitul se gaseste in secolul IX cu Ludovic cel Pios care in 817 a reunit la Aquisgrana  pe Abati pentru a reforma viata monastica.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTteologie pastoralacapitul
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...