Spete drept civil - obligatii

Incarcat la data: 30 Iunie 2011

Autor: ada adriana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

5 (1 review)

spete rezolvate la seminar drept civil - Intre X si Y s-a incheiat un contract de vanzare cumparare avand ca obiect o cantitate de produse petroliere  X are calitatea de vanzator , Yde comparator.


Potrivit contractului Y trebuia sa plateasca pretul in termen de 1 an de la data incheierii contractului; in aceasta perioada de timp a intervenit insa , insolventa lui Y.
X a incheiat un contract de cesiune de creanta cu Z contra sumei de ½  din pretul stabilit in contractul de vanzare cumparare intre X si Y.
Z nu si-a indeplinit obligatia platii pretului cesiunii

1. Ce  mijloc juridic are la indemana X pentru recuperarea pretului de la Y?
2. ce mijloc juridic are la indemana X pentru recuperarea pretului rezultat din contractul de vanzare- cumparare
Raspuns:
1. X nu mai are la indemana nici un mijloc juridic fata de debitorul cedat pentru a-l constrange ( deoarece a intervenit un contract de cesiune de creanta)
2. are la indemana o actiune in executare(969 c.civ)

In situatia in care X avea o garantie asupra bunului vandut acesta se transmite prin cesiunea de creanta la z ?
Afirmativ.
Deoarece obligatia se transmite cu toate garantiile,accesoriile…

obligatii an 2 :sem 2

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Spete drept civil - obligatii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPT CIVILseminar drept civilseminar facultate
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...