Aspecte relevante ale starii actuale a mediului

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: Tofan Diana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 3318 kb

Activitatea omului, orientata spre valorificarea resurselor naturale, a afectat intotdeauna starea factorilor de mediu. In trecut, interventia omului in modificarea conditiilor de mediu era de proportie redusa si nu lasa urme datorita capacitatii de regenerare. Organizarea si desfasurarea diferitelor activitati economice pe teritoriul tarii genereaza presiuni asupra mediului legate de ocuparea terenurilor, modificarea peisajelor si a ecosistemelor, distrugerea spatiului natural, utilizarea nerationala a solului, supraconcentrarea activitatilor pe o zona foarte sensibila si cu mare valoare ecologica, etc. In ultimele trei decenii s-a constientizat faptul ca diversificarea, accelerarea, globalizarea si cronicizarea sunt trasaturi dominante ale procesului de deteriorare a capitalului natural.

Deteriorarea capitalului natural este un proces real, extrem de complex, de lunga durata si cu o evolutie strict dependenta de ritmul, formele si fortele dezvoltar i sistemelor socio-economice. Daca ne referim la amenajarea teritoriului si activitatea de turism, in prezent, exceptand calamitatile naturale (cutremurele, alunecari de teren, inundatii, seceta prelungita, etc.), degradarea mediului si a resurselor turistice naturale provine de la doua mari grupe de factori si anume:
- factori care sunt urmarea directa a dezvoltarii economice;
- factori care provin din folosirea mediului ambiant pentru turism si agrement.

In prezent, deoarece sistemul de monitorizare pentru anumite zone si anumiti factori de mediu nu este suficient dezvoltat, informatiile disponibile privind calitatea factorilor de mediu la nivelul intregii tari sunt destul de reduse. Astfel: Datele privind calitatea aerului ambiental se obtin pe baza masuratorilor efectuate de agentiile judetene de protectia mediului si pe baza datelor centralizate provenite din activitatea de automonitorizare desfasurate de agentii economici. Se observa ca cele mai multe date provin din mediul urban ca urmare a amplasamentului statiilor de monitorizare a calitatii aerului. In mediul rural este montata o statie de monitorizare a calitatii aerului numai in comuna Balotesti.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aspecte relevante ale starii actuale a mediului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MEDIUECOLOGIEACTUALA.aspecte relevante
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...