Biodiversitatea ecosistemelor cu valoare naturala ridicata din zona Prutului inferior

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: Tofan Diana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 38

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9533 kb

Judetul Galati se inscrie in aria judetelor pericarpatice-dunarene, fiind situat in partea sudica a Moldovei, la confluenta a trei mari ape curgatoare: Dunarea, Siret, Prut si la incrucisarea unor mari drumuri comerciale. Pe teritoriul judetului, Dunarea insumeaza 22 km, Siretul – 150 km, iar Prutul – 103 km. Arterele sale rutiere mentin legatura cu Delta Dunarii si litoralul Marii Negre.

Judetul Galati are un relief tabular cu o fragmentare mai accentuata in nord si mai slaba in sud, distingandu-se, dupa altitudine, pozitie si particularitati de relief, cinci unitati geomorfologice: Podisul Covurluiului, Campia
Tecuciului, Campia Covurluiului, Lunca Siretului inferior, Lunca Prutului. Relieful se caracterizeaza prin unitati de campie si podis, cu inaltimi ce variaza intre 10-20 m (in sud) si 310 m (in nord). Flora judetului Galati cuprinde 1442 de specii. Fauna include 35 specii de pesti, 13 specii de reptile, 14 specii de amfiieni, 240 specii de pasari, 26 specii de mamifere.

- 21 de specii de pesti sunt pereclitate, pe sectorul fluviului Dunarea, dintre gurile de varsare a raurilor Prut si Siret.
- Specii de pasari acvatice din lunca inferioara a raului Prut afectate numeric: corcodelul de iarna - Podiceps grisegena, buhaiul de balta - Botaurus stellaris, starcul galben - Ardeola ralloides, egreta mare - Egretta alba, starcul cenusiu - Ardea purpurea, tiganusul - Plegadis falcinellus, lopatarul - Platalea leucorodia; lebada de iarna - Cygnus cygnus, garlita mare - Anser albifrons, garlita mica - Anser erythropus, califarul alb - Tadorna tadorna, rata cu gat rosu - Branta ruficollis, cormoranul mic - Phalacrocorax pygmeus, egreta mica - Egretta garzetta, barza neagra - Ciconia nigra s.a.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Biodiversitatea ecosistemelor cu valoare naturala ridicata din zona Prutului inferior". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECOLOGIEBIODIVERSITATEecosistemevaloare naturalax-cave galati
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...