Functiile ecosistemului

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: Tofan Diana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 894 kb

Din punct de vedere energetic, ecosistemele respecta strict legile termodinamicii. Astfel, conform principiului intai (legea conservarii), energia totala a sistemului este mentinuta constanta. Energia care traverseaza ecosistemul poate fi convertita intr-o forma sau alta (de exemplu, din energie radianta solara in energie chimica), dar ea nu poate fi niciodata distrusa sau creata.

Organismele isi desfasoara viata utilizand energia libera (radianta, chimica) pe care o convertesc in diferite forme de lucru mecanic si energie chimica. Cu toate acestea, energia unui nivel trofic, indiferent de tipul si numarul speciilor din ecosistem, nu reprezinta mai mult de 10% din cantitatea de energie inglobata de nivelul inferior. Diferenta rezultata se regaseste la nivelul ecosistemului, dar intr-o forma nedisponibila – energie legata – rezultand din acumularea energiei calorice eliberate in cazul oricarei transformari energetice.

In fiecare transformare o fractiune din energia libera este degradata sub forma de caldura, adica, conform principiului al doilea al termodinamicii (legea entropiei), are loc producere de entropie (fig. 6-1).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Functiile ecosistemului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECOLOGIEconsumatorfunctiile dreptului
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan