Seminar Biocenoza

Incarcat la data: 09 Februarie 2010

Autor: Tofan Diana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 478 kb

4,5 (2 review-uri)

Biocenoza este componenta vie a ecosistemului si din punct de vedere sistematic, ea este un sistem deschis, supraindividual, cu autoreglare proprie. Intre biocenoza si biotop au loc schimburi permanente de materie, energie si informatie.

In cadrul biocenozei, populatiile sunt interdependente atat teritorial cat si functional. Interdependenta functionala se manifesta prin faptul ca fiecare populatie din biocenoza, prin desfasurarea sa, indeplineste un rol, o functie, care se rasfrange asupra celorlalte populatii. La baza acestei interdependente stau relatiile trofice, care unesc direct sau indirect toate speciile din biocenoza. Aceste legaturi trofice asigura circuitul substantelor in acel fragment al scoartei terestre, din mediul neviu in cel viu si invers.

O trasatura caracteristica a sistemului biocenotic este productivitatea sa biologica, insusire pe care o poseda fiecare populatie in parte, dar care se realizeaza numai in cadrul biocenozei.
In cadrul unei biocenoze relatiile ce se stabilesc intre speciile convietuitoare sunt compexe si bazate pe asigurarea unor conditii esentiale privind reproducerea, selectia, protectia si raspandirea. Aceste relatii complexe exprima gradul de saturare al habitatului cu materie vie si posibilitatile de instalare ale unor noi specii (populatii). Din acest punct de vedere, biocenozele pot fi:
- saturate, in care nu mai pot patrunde alte specii;
- nesaturate, in care se pot dezvolta si speciile emigrate din alte biocenoze.
Dupa originea lor, biocenozele sunt naturale, semiartificiale si artificiale.
Biocenozele naturale sunt comunitati biologice in care nu a intervenit omul. Pana in paleolitic toate biocenozele care formau biosfera erau biocenoze naturale. Influenta omului asupra mediului s-a accentuat si a inceput sa fie simtita in perioda neolitica. In prezent, numai anumite portiuni din biosfera au ramas neinfluentate de activitatile umane.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar Biocenoza". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BIOLOGIEbiocenoza
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan