Copiute Productie

Incarcat la data: 21 Aprilie 2010

Autor: tactu adrian

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 46 kb

Prin obiectul sau de activitate o intreprindere are rolul de a-si folosi cu eficienta mijloacele de productie pe care le detine in conditiile folosirii cat mai complete a capacitatilor de productie, a unei calitati ridicate a produselor si a obtinerii de profit.

O intreprindere de productie industriala se caracterizeaza prin trei trasaturi de baza: unitatea tehnico-productiva;  unitatea organizatorico-administrativa;  unitatea economico-sociala. Unitatea tehnico-productiva este determinata de faptul ca intreprinderea de productie industriala dispune de un complex de factori de productie, in anumite raporturi cantitative si calitative astfel incat sa fie realizat in conditii de eficienta obiectivul stabilit de catre aceasta.
In cadrul acestei trasaturi de baza se evidentiaza doua aspecte principale:
a) omogenitatea procesului tehnologic in toate subunitatile de productie de baza specializate in executarea anumitor produse sau componente ale acestora;
b) unitatea productiei fabricate in intreprindere.
Pentru intreprinderile caracterizate prin omogenitatea procesului tehnologic, in cadrul subunitatilor sale de productie de baza, procesul tehnologic este asemanator, utilizandu-se masini si utilaje cu aceiasi destinatie tehnologica, muncitorii au aceiasi profesie si grad de calificare, iar modul de organizare al acestora este asemanator. Acest aspect al trasaturii tehnico-productive este cel mai des intalnit in intreprinderi de turnatorie, tesatorii, filaturi etc.
In fig. 1.2 este prezentata o intreprindere de turnatorie caracterizata prin omogenitatea procesului tehnologic.

In cadrul celui de-al doilea aspect al unitatii tehnico-productive, al unitatii productiei fabricate, o intreprindere reuneste subunitati de productie specializate in realizarea unui numar foarte mic de produse sau componente ale acestora.
Pentru aceasta, se reunesc procese neomogene in cadrul aceleiasi subunitati de productie.
Din punctul de vedere al modului cum sunt reunite procesele tehnologice neomogene, pot exista trei variante de realizare a productiei in subunitatile de productie de baza.
Prima varianta presupune crearea de subunitati de productie pentru realizarea in cadrul fiecarei subunitati de productie de baza a unei singure operatii tehnologice pentru toate produsele care urmeaza sa fie prelucrate.
Vom exemplifica in fig.1.3 acest mod de organizare a procesului tehnologic pentru o intreprindere de tesatorie.
in cea de-a doua varianta sub care poate apare unitatea productiei fabricate toate subunitatile de baza ale intreprinderii contin toate fazele procesului tehnologic necesare realizarii unui singur fel de produs. Folosind acelasi exemplu al intreprinderii de tesatorie, schema sectiilor de productie in acest caz este prezentata in fig.1.4;
in schema de mai sus au fost utilizate urmatoarele simboluri:
V - operatia tehnologica de vopsitorie;
F - operatia tehnologica de filatura;
T - operatia tehnologica de tesatorie;
Fin - operatia tehnologica de finisaj.

A treia varianta presupune existenta in intreprindere a doua feluri de sectii de baza si anume: - sectii de baza in cadrul carora se realizeaza o singura faza de proces tehnologic pentru toate produsele din cadrul intreprinderii; - sectii de baza in cadrul carora se realizeaza faze de proces tehnologic doar pentru un singur tip de produs. in general, in categoria primului tip de sectii se desfasoara stadii tehnologice pregatitoare, cum ar fi: vopsitoria si filatura, iar in celelalte operatii de prelucrare propriu-zisa, cum ar fi tesatoria si finisajul produselor.
 

4 pagini cu scris foarte mic si pe coloane
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Copiute Productie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PRODUCTIEOBIECTdomenii activitatecopiute
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...