Seminar economie - active circulante

Incarcat la data: 27 Ianuarie 2010

Autor: MariaTim

Pret: Gratuit

Numar pagini: 2

Tip fisier: zip

Marime fisier: 7 kb

Active circulante reprezinta acele valori economice sub forma stocurilor, inclusiv a productiei in curs de executie, a creantelor, investitiilor financiare pe termen scurt si a disponibilitatilor banesti. Pentru ca un activ sa fie catalogat drept activ circulant trebuie sa fie achizitionat sau produs pentru consum propriu sau in scop de comercializare si sa fie consumat in firma in termen de 12 luni.

    Sunt reprezentate de:
1.    Stocuri si productia in curs de executie
-    Reprezinta totalitatea bunurilor din cadrul patrimoniului, avand drept destinatie consumul sau comercializarea
-    Evidenta stocurilor se tine cu ajutorul conturilor din clasa 3 (materii prime 301, materiale 302, materiale de natura obiectelor de inventar 303, semifabricate 341, produse finite 345).

2.    Creante
-    Reprezinta valorile avansate temporar de intreprinderile tertilor (tertii pot fi persoane fizice sau juridice) pentru care urmeaza sa primeasca un echivalent valoric (o suma de bani sau un alt serviciu).
-    Tertii care beneficiaza de aceste valori avansate si pentru care ele trebuie sa achite un echivalent valoric se numesc debitori.
-    Pot fi:
a)    comerciale
-    sunt cele mai semnificative si sunt compuse din:
-    creantele fata de clienti
-    efecte de primit
Clientii (4111) cuprind creantele rezultate din vanzarea de bunuri, executarea de lucrari sau prestarea unui serviciu.
Efectele de primit sunt titluri negociabile sub forma de cambie, bilet de ordin, care atesta existenta unei creante (413).
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar economie - active circulante". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEactive circulantevalori economice
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...