Seminar Finante publice

Incarcat la data: 15 Ianuarie 2010

Autor: Cocainaa

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

Conditiile aparitiei finantelor:  -  existenta statului cu functii si sarcini bine definite- un anumit nivel de dezvoltare a relatiilor marfa-bani. In sclavagism si in feudalism au existat doar elemente de finante, abia in feudalism putem vorbi de un adevarat sistem financiar.

Continutul economic al finantelor: relatiile banesti care se nasc intre stat, pe de o parte si pers.fizice si juridice pe de alta parte, in procesul repartitiei P.I.B. si a V.N, in vederea constituirii,repartizarii si utilizarii fondurilor banesti necesare satisfacerii nevoilor statului reprezinta continutul economic al finantelor.

Conditii pt.ca o rel. baneasca sa fie si rel. financiara: - sa reflecte un transfer de P.I.B,V.N in forma baneasca
-      transfer fara echivalent ( fara contraprestatie), cu titlu definitiv sau temporar
-      resursele constituite sa fie destinate indeplinirii functiilor  si sarcinilor statului,sau pt. alte nevoi obstesti.
Relatii financiare: 1.- rel. financiare propriu-zise:- reflecta un transfer definitiv si fara contrprestatie din PIB: bugetul de stat,bugetele locale 2. rel. de credit:-  reflecta un transfer banesc,rambursabil, cu contraprestatie ( sub forma de dobanzi),temporar  3. asigurarile:- reflecta un transf. obligatoriu sau facultativ, dupa caz in schimbul unei contraprestatii care depinde de producerea unui fenomen aleatoriu.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar Finante publice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEFinante Publiceconditiile cooperarii
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan