Seminar Finante publice

Incarcat la data: 16 Februarie 2010

Autor: Cocainaa

Pret: 50 credite

Numar pagini: 14

Tip fisier: zip

Marime fisier: 29 kb

P.I.B. - Produs intern brut = expresia valorica a totalitatii bunurilor si serviciilor finale furnizate de agentii economici care isi desfasoara activitatea pe teritoriul unei tari.

P.N.B- Produs national brut = P.I.B+ productia finala bruta a agentilor nationali care-si desfasoara activitatea din strainatate, si productia finala a agentilor economici straini realizata in interiorul tarii.

V.N. – Venit national = indicator macroeconomic al rezultatelor activitatii ( anuale) reprezentand suma veniturilor incasate de posesorii factorilor de productie care participa direct sau indirect la productie.
Finante publice = banii statului , statul a aparut pe o anumita treapta de dezvoltare a sclavagismului.

Continutul economic al finantelor: relatiile banesti care se nasc intre stat, pe de o parte si pers.fizice si juridice pe de alta parte, in procesul repartitiei P.I.B. si a V.N, in vederea constituirii,repartizarii si utilizarii fondurilor banesti necesare satisfacerii nevoilor statului reprezinta continutul economic al finantelor.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar Finante publice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ECONOMIEFinante Publice