Seminar Implicatiile Romaniei in UE

Incarcat la data: 24 Noiembrie 2009

Autor: Sauridi Alexandra

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 8 kb

In perspectiva integrarii mai profunde a Romaniei in Uniunea Europeana, piata asigurarilor se va consolida. Unii jucatori de pe piata vor disparea, in timp ce altii se vor stabiliza fie prin achizitii noi, fie printr-o diversificare a portofoliului de produse.
Se apreciaza ca perioada imediat urmatoare va fi caracterizata printr-o crestere sustinuta, dar moderata, in tonul intregii economii romanesti, marjele situandu-se intre 25- 30%. Piata brokerajului in asigurari va intra si ea in acelasi trend de crestere prognozata si nu se asteapta schimbari spectaculoase la varful ierarhiei: Marsh Romania, Asigest Broker si AON (fosta KaRo).
In ceea ce priveste piata asigurarilor pe Internet, s-a inregistrat o crestere accentuata mai ales la finele anului 2007, asteptandu-se ca, pe parcursul anului 2008, pe masura ce noile reglementari ale UE vor intra in vigoare, sa aiba loc o crestere semnificativa pe acest segment de bussiness.
Marii jucatori internationali au intrat in Romania inca de la mijlocul deceniului trecut, pentru a stabili „capete de pod” in aceasta tara. Atunci cand pornesc o afacere in Romania, marile companii internationale cauta pe piata corespondentul brokerului international cu care lucreaza de obicei pentru a derula afaceri. in prezent, sunt autorizati aproximativ 200 de brokeri, dar numai 20- 30 conteaza pe piata, iar daca luam in calcul cifra de afaceri, doar primii zece sunt semnificativi, acestia facand parte din mari lanturi internationale, cum ar fi Marsh sau KaRo.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar Implicatiile Romaniei in UE". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INTEGRAREistoria economieMicrosoft Romania
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan