Seminar John Locke

Incarcat la data: 14 Ianuarie 2010

Autor: adriana galatar

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

John Locke s-a nascut in anul 1632 la Wrington, o localitate la cinci mile departare de orasul Bristol. Studiaza mai intai la Londra, apoi trece la Oxford, manifestand o deosebita preferinta pentru studiile exacte, medicina si filosofic in 1665 este secretar de legatie la Cleve, pe langa Sir Walter Van, dar pentru scurta vreme, doua luni. intors de la Cleve in Anglia, cunoaste un an mai tarziu pe Lordul Anthony Ashley, care va fi ridicat ceva mai tarziu la rangul de Earl of Shaftesbury, cu care se imprieteneste si in a carui casa va indeplini, de la 1667 la 1675, oficiul de medic precum si pe acela de educator.

Prietenia cu lordul Anthony Ashley a decis si peripetiile vietii lui John Locke. impartasind impreuna cu acesta raspunderi politice, fiindu-i secretar si atunci cand prietenul sau a fost Lord Cancelar cat si atunci cand a fost prim-ministru, el a trebuit sa-1 urmeze pe Shaftesbury si eand acesta a trebuit sa se refugieze in Olanda in urma conflictului cu regele, unde traieste luandu-si diferite nume si schimband orasele, pentru a nu fi descoperit, de la 1683 pana la 1689, cand se urca pe tronul Angliei Wilhelm de Orania. intorcandu-se in patrie, el este numit mai intai Commissioner of appeals iar apoi Commisioner of trade and plantages. J. Locke moare in anul 1704.


Opera celebra a lui J. Locke, care a exercitat foarte mari influente, se intituleaza: An essay concerning human understanding (incercare asupra intelectului omenesc), 1689-1690. in afara de aceasta lucrare fundamentala J. Locke a mai scris: On the conduct ofthe understanding (Despre conducerea intelectului) si Elements of natural philosophy (Elemente de filosofie naturala), ambele aparute postum; Two treatises of gouvernement (Doua studii asupra guvernarii) 1690: Some thoughts on education (Cateva pareri asupra educatiei), 1693; The reasonableness of christianity (Despre rationalitatea crestinismului), 1695.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar John Locke". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FILOSOFIEISTORIEjohn locke