Seminar Datoria publica

Incarcat la data: 08 Decembrie 2009

Autor: Smaranda Delia

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Din punct de vedere conceptual, datoria publica se refera la suma totala a imprumuturilor contractate de autoritatile publice  centrale si locale (inclusiv de entitatile publice autonome), de la posesorii de capitaluri temporar disponibile (aflati fie pe piata interna, fie pe cea externa), si ramase de rambursat la un moment dat. in unele acceptiuni, termenul in sine este cunoscut si sub denumirea de sold al datoriei publice.


Gradul de indatorare al unei tari se exprima in marime procentuala, ca raport intre soldul datoriei publice si produsul intern brut. Din punct de vedere economic, acest indicator prezinta doar valente teoretice, deoarece exprima procentul din produsul intern brut care ar fi afectat amortizarii datoriei publice, in cazul in care s-ar lua decizia ca aceasta sa fie rambursata integral in anul respectiv.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar Datoria publica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANTEBANCIdatoria publica