Efectele poluarii asupra sanatatii populatiei

Incarcat la data: 22 Aprilie 2010

Autor: marga buhus

Pret: 80 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 678 kb

5 (1 review)

Multa vreme am crezut - sau in orice caz am actionat ca si cum am fi crezut - ca apa, prin imensitatea volumului ei, “digera” tot ce putem sa arucam in ea ; cu alte cuvinte, intinderile de apa ar fi o imensa lada de gunoi pe care o stiam purificatoare. Au fost necesari 50 de ani - in cursul carora am aruncat in mare mai multe deseuri de toate felurile decat in cursul celor 20 de secole precedente - pentru ca aceasta iluzie sa se spulbere.
 
A trebuit sa se produca o serie de catastrofe pana sa descoperim greseala pe care am facut-o. Savantii cunosteau primejdia, dar avertismentele lor au trecut, de cele mai multe ori, neluate in seama. Astazi suntem aproape neputinciosi in fata anumitelor fenomene de impurificare.

Poluarea se produce atunci cand, in urma introducerii unor substante determinate - solide, lichide, gazoase, radioactive - apele sufera modificari fizice, chimice sau biologice, susceptibile de a le face improprii sau periculoase pentru sanatatea publica, pentru viata acvatica, pentru pescuitul industrial, pentru industrie si turism. Mediul contine insa si factori care au o actiune nefavorabil asupra sanatatii, determinand inrautatirea sau pierderea acesteia,  denumiti factori patogeni.
   
Actiunea mediului poluant  asupra organismului este foarte variata si complexa. Ea poate merge de la simple incomoditati in activitatea omului, asa-zisul disconfort, pana la perturbari puternice ale starii de sanatate. 

CUPRINS
1.1    Poluarea si efectele ei……………………………………………………………1
1.2    Influenta mediului asupra sanatatii umane………………………………………2
1.3    Efectele apei poluate asupra sanatatii populatiei……………………………….4
1.4 Efectele poluarii aerului…………………………………………………………7
1.5 Efectele poluarii sonore……………………………………………………...... 11
1.6 Efectele solului poluat asupra sanatatii populatiei……………………….......... 13
1.7 Date statistice referitor la efectele poluarii asupra sanatatii populatiei…………13
1.8 Concluzii…………………………………………………………………….......15

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Efectele poluarii asupra sanatatii populatiei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: cresterea populatieiefectele poluarii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...