Elementele morfometrice ale bazinelor de receptie ale raurilor

Incarcat la data: 19 August 2010

Autor: oana alexandru

Pret: 50 credite

Numar pagini: 5

Tip fisier: zip

Marime fisier: 10 kb

 Masurarea unor elemente specifice anumitor zone de pe suprafata Pamantului determinata de cerinte practice a condus inca din antichitate la aparitia geometrie.


    
Cerintele actuale ale geografiei cantitative au facut necesara cunoasterea cat mai precisa a formelor de relief, fapt ce a atras aparitia in geografie a unei discipline care se ocupa cu masurarea acestora morfometria. Cand elementele masurate se refera la un bazin hidrografic cu toate caracteristicile sale spunem ca avem de a face cu elemente morfohidrografice. Acestea se impart in doua mari grupe:


Elemente caracteristice ale bazinului hidrografic;


Elemente caracteristice ale retelei hidrografice.


Prin bazin hidrografic intelegem suprafata de alimentare a unui sistem hidrografic delimitata de cumpana apelor.


    
Cumpana apelor este o linie de separatie care uneste de obicei puncte de cea mai mare inaltime de pe suprafata terenului din care apa aflata in exces porneste spre bazinul hidrografic studiat sau un alt bazin hidrografic invecinat si se inchide in zona de varsare a obiectului acvatic luat in studiu. In natura avem de a face cu un bazin hidrografic superficial si un altul subteran. Exista situatii cand intre cele doua bazine hidrografice exista coincidente sau, mai des, diferente, acestea din urma intalnindu-se cu precadere in zonele carstice.


    
Bazinul hidrografic este suprafata in care cantitatea de apa provenita din precipitatii aflueaza catre reteaua hidrografica de suprafata si spre panza de apa subterana.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Elementele morfometrice ale bazinelor de receptie ale raurilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOGRAFIEBAZINELORRAURIseminar educational
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...