Introducere in meteorologie si climatologie

Incarcat la data: 19 August 2010

Autor: oana alexandru

Pret: 80 credite

Meteorologia este stiinta care studiaza atmosfera atat din punct de vedere al insusirilor  straturilor care o compun, al originiii si compozitiei, cat si in ceea ce priveste proprietatile acesteia (in special cele de natura fizico-chimica, dar si biologice); etimologia este legata de cuvantul meteoron (gr.), tradus prin proces/ fenomen atmosferic.

Climatologia= ramura care se ocupa atat cu stabilirea factorilor de geneza pentru climatele Pamantului (factorii radiativi; factorii dinamici; factorii fizico-geografici) cat si cu distribuirea acestora; klima(gr), inclinare.
Atmosfera= invelisul de gaze al Pamantului care contine in suspensie cantitati variabile de particule in diverse stari de agregare( in principal lichide).

Istoric meteo-climatologic
in perioada antica ideile (opiniile) privitoare la intamplarile atmosferice aveau caracter filosofico-descriptiv si se refereau la evenimente cu caracter spectacular, manifestari extreme   in aspectul vremii si al climei. in sec IV d. Hr   conceptiile legate de vreme si clima sunt adunate de catre  Aristotel in prima lucrare de “specialitate “ (Meteorologica 364 d. Hr). Un moment remarcabil in abordarile meteo-climatologice il constituie inventarea primului instrument meteorologic – termometrul de catre Galileo Galilei-. Se trece astfel la cuantificarea elementelor meteorologice.

Primele observatii referitoare la periodicitatea (ciclicitatea)  climei sunt sesizate si notate de catre viticultorii francezi din zona Bordeaux.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in meteorologie si climatologie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GEOGRAFIEMETEOROLOGIEseminar educational
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...