Seminar Studiu climatic - judetul Calarasi

Incarcat la data: 15 Ianuarie 2010

Autor: adriana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 49 kb

Radiatia solara directa este acea parte din radiatia venita de la Soare care ajunge nemodificata la nivelul suprafetei solului sub forma unui manunchi de raze paralele.Altfel spus, intensitatea sa se defineste ca fiind cantitatea de caldura, exprimata in calorii, in timp de 1 minut, o suprafata egala cu 1 cm2, dispusa perpendicular pe directia razelor, deosebita valoric essential de aceea receptionata de aceeasi suprafata, in aceeasi unitate de timp la limita superioara a atmosferei, adica corespunzatoare notiunii de constanta solara.Valoarea constantei solare este de aproape 1.94 cal/cm2/min, cu mici variatii de 1%, determinate de variatia in cursul anului a distantei dintre Soare si Pamant si, de activitatea solara.Cu toate acestea, valoarea sa nu coboara sub 1.9 cal/cm2/min si nici nu depaseste 2.1 cal/cm2/min.La statiile actinometrice din Romania intensitatea radiatiei solare se masoara cu diferite tipuri de pirheliometre si actinometre.Cele mai utilizate sunt: actinometrul thermoelectric AT-50, pirheliometrul calorimetric Michelson si pirheliometrul cu compensatie electrica Angstrom.


Radiatia solara directa –  in cadrul regiunii de campie din sudul tarii  se poate aprecia ca sumele medii anuale ale radiatiei solare directe pot ajunge la 70-75 kcal/cm2 pe suprafata orizontala , vara pe timp senin, sumele lunare au valori de 10-12 kcal/cm2, in timp de iarna valorile pot scadea pana la 1 kcal/cm2 . Bilantul multianual al radiatiei solare directe ne arata ca sectorul studiat este favorabil cerintelor ecologice ale plantelor de cultura, chiar pentru unele mai pretentioase (ricinul).


Durata medie de stralucire a soarelui depaseste 2200h/an. in afara radiatiilor solare directe ziua , pe timp senin , la nivelul suprafetei active ajung radiatiile difuze. Valorile maxime ale acestora se inregistreaza in luna iulie, iar cele minime primavara.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Seminar Studiu climatic - judetul Calarasi". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: judetul calarasienergie solarabursa studiu
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan