“Omul universal” al Renasterii

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2011

Autor: Fratita Alecu

Pret: Gratuit

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 9765 kb

Leonardo da Vinci a fost una dintre cele mai stralucitoare si complexe personalitati ale tuturor timpurilor. El a fost un desenator excelent, un artist desavarsit, un tehnician ingenios si un inventator plin de imaginatie.
  

Leonardo da Vinci s-a nascut pe 15 aprilie 1452, in orasul Vinci, de pe colinile Toscanei al carui nume l-a imprumutat.

Cunoastem putine despre copilaria lui Lenardo. Se spune ca ar fi fost inzestrat de natura cu un corp viguros de atlet si o minte sclipitoare.
   

Gratie deciziei tatalui sau, Leonardo a avut parte de una dintre cele mai bune pregatiri de care putea beneficia un artist in Italia renascentista.
    

Daca Leonardo ar fi cunoscut tehnica picturii in fresca nu ar fi experimentat metode proprii, capodopere precum “Cina cea de taina” sau “Batalia de la Anghiari”, ar fi putut fi astazi admirate asa cum erau in momentele in care au fost create.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "“Omul universal” al Renasterii". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: Leonardo da Vincirenasterecina cea de taina