Caderea Constantinopolului

Incarcat la data: 23 Octombrie 2010

Autor: Mihalcea Stefan

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Cucerirea Constantinopolului este un eveniment istoric, ce delimiteaza foarte bine sfasitul unui imperiu si apogeul altuia. Cele doua imperii sunt cel bizantin, care tocmai era intr-o continua scadere, si cel otoman, care, profitand de aceasta, a reusit sa-si intinda puterea si mai mult. Acest subiect a fost o sursa foarte bogata de informatii, deoarece au fost martori care au participat la conflict, cum ar fi Georgios Sphrantzes, Macarie Mellisenos, iar altii, chiar daca nu au fost prezenti, ei au trait in acea perioada, iar evenimentele erau vii in memoriile lor.
   
De izbanda turcilor din 1453, a scris si Steven Runciman, intr-o lucrare intitulata chiar Caderea Constantinoolului 1453. in prezenta lucrare voi incerca sa prezint pe scurt acest eveniment, precum si pozitia statelor europene, printre care si cel papal, in fata primejdiei otomane si ajutorul oferit de ele in apararea capitalei ortodoxe.   

Caderea Constantinopolului  apartine, ca fapt si perioada istorica, de doua mari personalitati din doua mari imperii ale secolului al XV-lea. Aceste figuri impunatoare, in urma carora s-au scris pagini intregi de istorie sunt imparatul Constantin al XII-lea Porfirogenetul si sultanul Mahomed al II-lea, caruia in urma cucerii din 1453 i-a ramas renumele de cuceritorul Constantinopolului.

Planul Lucrarii

I.Introcucere
II.Imparatul si sultanul
III.Pregatirile pentru asediu si inceputul lui
IV.Caderea Constantinopolului
V.Urmarile cuceririi
VI.Incheiere

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Caderea Constantinopolului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ISTORIEcaderea constantinopoluluiseminar educational
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan